ARKITEKTUR – KONSTEN ATT SKAPA VÅR OMGIVNING

SKAPA BO EFTER FÖRUTSÄTTNINGAR

Här har landskap, detaljplan och familjens önskemål varit förutsättningar som gjort många val enkla. Att ta in valda delar av naturen har gjort ett mindre hus större & rikt på upplevelser.
Read more

MUSEUM – YTTERBY GRUVA

Ytterby gruva har både historik och ett aktuellt värde som idag utreds. Bland gruvans mineraler upptäcktes nio nya grundämnen och flertalet av dessa grundämnen i det periodiska systemet är sällsynta och idag viktiga forskningsämnen. Det komplexa med platsen är dess olika värden och flertalet intressenter vilket gör processen långdragen, men det är den värd. Vi fick i uppdrag att skissa på ett museum i anslutning till gruvans befintliga men idag stängda stenbrott, främst med tyngdpunkten på vad som gör gruvan och dess förutsättningar aktuell och intressant för våra kommande generationer.
Read more

NYBYGGNATION PÅ HEDEN

Ett projekt där omgivnings förutsättningar är både stark pålandsvind samt fantastisk utsikt mot horisonten i väst. Tillsammans med önskat program blev detta ett intressant pussel. Byggnaden är en resa av upplevelser ner mot havet. Den börjar med entré i en relativt sluten sida mot vägen i öst. Öppnar sig sedan sucessivt med ett kök mot norr medans matplats och en pool i lä i syd. Från bibliotek jämte innergård med pool ser man glimtar av havet men inte förrän man tar de två stegen ner förbi eldstaden får man tillslut hela den fantstiska utsikten mot havet i väst.  
Read more

VILLA PÅ BERGET

Ett äldre par hade bestämt sig för att stanna kvar på en tomt som låg varmt om hjärtat. Önske målet var att kunna stanna här även på ålderns höst så vi kallade projektet ‘en lägenhet i naturen’. Huset sattes så det fick en rygg i lä mot berget och höjde mark för att göra framsidan tillgänglig med max tre trappsteg.
Read more

KUB I TVÅ PLAN

En familj som vill bo i modern villa inte långt ifrån arbete i huvudstaden. Tomten var redan hittad och smal med nära grannar krävde en solitär som stod väl för sig själv i sin omgivning och samtidigt gav avskildhet. Det blev en kub med fyra olikartade sidor och karaktärer som gav dem allt i sin enkelhet.
Read more

FRITIDSHUS I STHLM SKÄRGÅRD

En om och tillbyggnad som gjorde gjorde mycket för relativt lite. Som vanligt gäller det att utnyttja förutsättningarna och bjuda in väl vald omgivning till upplevelser där ute och inne tillsammans ger en rikedom i avskildhet.
Read more

NYTT HUS MED SPARAD KÄLLARE

Bygga nytt men att kunna utnyttja en plan under marknivå var spännande och kan även bli sparad tid & ekonomi.
Read more

NYBYGGNATION VID SVERIGES SÖDRA SPETS

Bygga nytt men med begagnat tegel och aluminiumfönster som håller även i utsatta kustlägen. Vi började med betongplatta för hus och uteplatser innan vi gjöt en öppenspis med trappa runt som ett nav för detta alternativa boende.
Read more